DE HEERLIJKHEID RAVENSTEIN

Al in de 15de eeuw was er sprake van de ' Heerlijkheid Ravenstein'.  Adolf van Kleef, heer van Ravenstein en Wijnendale, voornaam edelman en staatsman uit de Nederlanden was eigenaar van de landgronden ter hoogte van de huidige Amerikaberg.  Daarnaast was hij ridder van het Gulden Vlies, legeraanvoerder en stadhouder-generaal in dienst van de Bourgondische hertogen. 

Doorheen de eeuwen regeerden diverse heren van Ravenstein over de gronddomeinen. Tot kort na de Eerste Wereldoorlog op 16 maart 1920 Kamiel Talpe zich op de hofstede Ravenstein vestigde.  Vier generaties later is de hoeve thans eigendom van Dirk Talpe & Patricia Lenoir.  Van melkveebedrijf werd de hoeve omgebouwd tot familiaal sierteeltbedrijf.  Sinds 2017 werd de focus volop gericht op de wijnbouw.  De unieke ligging, de grond en de helling ...  zorgt ervoor dat Ravenstein zijn nieuwe bestemming als wijndomein heeft gevonden. 

ONZE WIJNEN

ROSÉ

Een vrij donkere rosé met body, aromatisch met intens rood fruit, framboos bessen en cuberdon. Een soepele aanzet met verfrissende en mond waterende zuurtjes en terugkerende bessen aroma's.

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: > 12 maanden

PINOT GRIS

Deze rijp geplukte en krachtige wijn heeft een expressieve opsnuivende neus met rijpe appeltonen en wat honingtoetsen. Volle aanzet, vrij rond mondgevoel met sappige zuren.

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: > 12 maanden

CHARDONNAY BARRIQUE

Uitbundige geur van rijp fruit met duidelijk licht getoaste en gevanilleerde houttonen afkomstig van de vatlagering. De citrus tonen zorgen voor verfrissing in de fijn gebrande houtsmaak.

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: > 12 maanden

LE PETIT NOIR

Een dieprode kleur met een duidelijke neus van rijp rood zwart fruit, viooltjes en wat peper. Ongelooflijk sappig smaakpalet, veel fruit die geproefd wordt, zeer rond en soepel. Een wijn met een enorme lengte !

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: 5 jaar

RAVENSTEIN BRUT ROSÉ

Deze mousserende rosé wijn volgens de 'méthode champenoise' lag 12 maanden sur lattes. Mooie neus en explosie van rood fruit. Fris en fruitig in de mond, met een mooie afdronk.

ACOLON

Krachtige, zeer donkere rode wijn op Franse eiken vaten gerijpt. De fruitigheid vrij goed bewaard, een stevige klepper die je doet denken aan een stevige bewaarwijn uit de Bordeaux-streek.

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: > 12 maanden

RAVENSTEIN BRUT

Deze mousserende wijn volgens de 'traditionele methode champenoise' lag 12 maanden sur lattes. Assemblage van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Fijne neus, mooie cordon de mousse.

PINOT NOIR

Een subtiele rode wijn gerijpt op Franse eiken vaten, zachte tannines met een lichte houttoets. Hier proef je ook duidelijk rode vruchten, een mooie balans van fruit en houttoetsen.

 • Bewaartip: Gekoeld max 12°C
 • Houdbaarheid: > 12 maanden

RAVENSTEIN winkel

De Ravenstein wijnen aankopen kan op donderdag van 14.00u tot 17.30u. Op vrijdag en zaterdag van 10.00u tot 12.00u & van 14.00u tot 17.30u.  Andere dagen enkel op afspraak.